Израел Тур 2016 с пастор Иван

Предварителна Програма Израел Тур 2016

Ден 1 Пристигане на летище Бен Гурион, където ще ни очаква нашият гид с луксозен авто-бус.След като се настаним удобно ще отпътуваме за Ерусалим, кoйто е на 800 м над-морско равнище. Пътят минава по долината Еалон където Исус Навиев заповядва на слънцето да застане на едно място. В хотела ще ни очаква вкусна вечеря – „Добре дошли!“

Ден 2 Денят ще започне с неповторима гледка към Ерусалим огрян от утринното слънце.Ще бъдем на Елеонския хълм – мястото, от което Исус се възнесъл на небето и на което той ще се върне един ден. Ще отидем до Гетсиманската градина, където Исус се е молил и където той е бил арестуван в нощта преди Разпети петък. След това ще видим Еномовата долина и църквата Св. Петър – Gallicantu. Това е мястото, където Петър три пъти се отрича от Исус. Също така ще посетим гробницата на цар Давид, Горната стая на хълма Сион, на също-то място, където Светия Дух слезнал върху учениците в деня на Петдесетница .
След обяд ще посетим „Градината с гроба”- намираща се в арабският квартал на Еруса-лим Последната точка от дневният ред след вечерята е посещението на Западната стена за Шабат(събота).

Ден 3 Започваме деня като отиваме на южната стена – Храм- планината. Това е бил главният вход на храма в дните на Исус. Следва – сърцето на Стария град, Via Dolorosa (“Пътят на страданието”), църквата на Божи гроб. Тази църква е построена на върха – място, което традиционно се смята за Голгота и гробница на Исус. Докато сме в Стария град,ще посетим красивият еврейски квартал на стария римски път „Cardo“ и ще имаме достатъчно време за да видим по-отблизо стената на Езекия изградена 700 г. пр. Хр. След обяд ще минем през вратата Сион и ще пътуваме с автобус на 8 км южно към Вит-леем, родното място на нашия Господ Исус Христос.

Ден 4 Отиваме в музея на Израел разположен успоредно на Кнесета – Израелският парламент. В музея ще видим модел на Йерусалим от времето на Исус и така пред очите ни ще ожи-вее Ерусалим на Новият завет. Следобеда ще го посветим на музея на Холокоста – Яд Ва Шем. Думите “Never Again” ще имат много по-дълбок смисъл, след ходенето ни през това място.

Ден 5 Време да разгледаме пустинята. По пътя ще преминем през Долината на Сорек, както и долината „Ила“,мястото където Давид поразил Голиат. Нашето пътуване ще ни отведе към най-ниското място на земята за едно освежаващо плуване – Мъртво море, повече от 400 метра под морското равнище. Усещането е чудесно! След обед ще започне много специално пътуване по долината на река Йордан. На изток ще видим планините на Моав, Амон и Галаад. На запад са планините на Юдея и малко по-напред – Самария.
Пътувайки, ние ще видим провинцията коренно променена от суха пустиня до
разцъфтели овощни градини и зелени гори по хълмовете.
Преди да стигнем до хотела в Тиберия, (столица на Галилея по времето на Исус) ние ще
се насладим на най-прекрасната панорама на най-известното езеро в света – езерото
Кенерет (Галилейското езеро).

Ден 6 Този ден ще пътуваме с корабче по Галилейското езерото! Ще пуснем котва в средата на
езерото и ще слушаме думи направо от Библията, които посочват какво се е случвало на
това място с учениците по времето на Исус. Това е едно незабравимо преживяване! На
брега нашият автобус ще ни чака за да ни отведе до планината на Блаженствата, където
Исус е проповядвал на учениците си.От това прекрасно място се открива гледка към езе-
рото където Исус изговорил тези силни думи, които все още оказват въздействие, както
върху живота на вярващите, така и на невярващите повече от 2000 години.
Ще се спуснем надолу до брега и ще отидем в града на Исус – Капернаум. Ще посетим
синагогата където Исус поучавал, изцелявал хора и изгонвал бесове-те. Ще видим и къ-
щата на Петър, в която Исус изцелява тъщата му. Посеще-нието в това старо рибарско
селище ще ни помогне да разберем, че Исус е използвал обикновени мъже и жени.
Ще посетим „Tabgha” (3 км в ляво от Капернаум) – мястото където Исус нахран-ва 5000
мъже с 5 хляба и две риби. На добре запазена мозайка от византийска църква са изобра-
зени пет хляба и две риби.

Ден 7 Този ден ще започне с изкачване на Голанските възвишения. От височината „Mitzpe” се
открива величествена гледка към езерото на Галилея и околностите му – Назарет, Маг-
дала, Капернаум, Koразин, Витсаида и целия път до планината Хермон.От Голанските
възвишения ще се върнем чак до брега на езерото още веднъж за да посетим „Mенза
Христова”. Според преданията това е мястото където възкръсналият Исус се явява на
учениците и приготвя закуска за тях.Това е и мястото където Петър е възстановен при-
знавайки любовта си към Исус.
Следобед предстои пътуване от северния бряг на морето на Галилея до южния бряг на
река Йордан.Тук в тихата среда на „Yardenit” тези от вас, които не са били кръстени ще
имат възможност да го направят.
Късният следобед е свободен за пазаруване. Вечерята ще бъде специална „Прощална
вечеря!“
Ден 8 Последният ден от нашето пътуване започва с 30 минутен път с автобус от Тиберия до
Назарет.Ще посетим църквата Благовещение, където Арахангел Гавраил се явил на
Мария и съобщил, че самият Бог ще дойде на земята в лицето на Исус Христос, за да
бъде наш Спасител. Марииния отговор е силно свидетелство и пример за вярващите
през вековете. След посещението ни в църквата ще напуснем Назарет и ще се отправим
към летище „Бен Гурион”. Ние ви гарантираме че ще напуснетет Израел напълно проме-
нени! Пътуването до Израел е животопроменящо!

 

Допълнителна информация
Пътуването тази година включва Библейския празник на тръбите (тромпетите), Израелската Нова Година, Рош ХаШана (Главата на Година). Това е изключителна привилегия и рядка възможност да празнуваме Нова Година, един духовен Нов Сезон, свеж тласък от Бог, точно в Йерусалим. Това е Неговото Благоволение! *Библейски прочит: Изход 19:13-16-19; Числа 29; Левит 23; 1 Коринтяни 15:52; 1 Солунци 4:16;
Израел Тур 2016 се осъществява директно с израелски тур оператор с висок стандарт, който обслужва западноевропейски и американски туристи. Посещаваме много повече места от регулярните екскурзии, което завишава цената на пътуването, но спестяваме от допълнителни комисионни към други посредник оператори. Нова Година в Израел оскъпява хотелите в Ерусалим, около 30 % от стандартната цена, но поради позитивните впечатления на тур оператора от предишното пътуване на Българската група имаме благосклонност за специални по ниски цени.

Цената включва: посрещане от и изпращане на летището. Хотел, закуска и вечеря. Вход за всички библейски и исторически обекти, музеи и места за посещение и поклонение. Обслужване с луксозен автобус, професионален екскурзовод, гид от израелския тур оператор и други допълнителни услуги.
Цената не включва: Самолетен билет и летищни такси. Обяд – с възможност за ресторант или „вкусотии на крак“. Здравна застраховка. Лични разходи. Бакшиш за екскурзовода и шофьора.

Заплащане и условия в зависимост от броя пасажери в групата:
От 25 до 35: 955 $. От 36 до 45: 895 $. От 46 до 50: 865 $. Цените са в щатски долари. Без самолетен билет. Цената е за двойна стая. За единична стая се заплащат 295 $ допълнително.
Първоначална, регистрационна вноска от $ 400 (четиристотин щатски долара) от общата вноска до запълване на бройката. Побързайте със записването! Останалата сума, балансова вноска, според крайния брой пасажери на летището преди отпътуване.

Самолетен билет: в много случаи пътуващите предпочитат да закупят своя билет самостоятелно, но по долу даваме възможност за групова резервация. При самостоятелно закупуване на билет е по евтин, но трябва да имате в предвид, че автобуса на тур оператора посреща и изпраща общата група на Летище Бен Гурион, Тел Авив. При желание тур оператора може да предложи самостоятелно, допълнително настаняване на добра хотелска цена преди началната дата и след края на Израел Тур 2016. Цената на директни полети София – Тел Авив – София с България Еър и Ел Ал са обикновено около 500 лв. До Тел Авив, Бен Гурион обслужват и други авиокомпании с прикачване. Ниско тарифната Уиз Еър също изпълнява директни полети в датите на пътуването.

Възможност за резервация на самолетен билет с общата група: плюс $ 100 (сто щатски долара) с вноската за записване.

Здравна застраховка – силно препоръчителна! Можем да ви помогнем в правенето на застраховка за около 1,5 Евро на ден. За възраст над 60 години цената е малко по висока.
За повече информация, моля оставете ваши координати: email § телефон.

Quinnen Williams Womens Jersey