Общоевангелска петдесятна конференция

Уважаеми съработници, скъпи братя и сестри,

Във връзка с подготовката за отпразнуване на 95-годишнината от благовестието, дошло с първите петдесятни мисионери в България и организирането на църковни общества, изповядващи и практикуващи новозаветната опитност на кръщение и изпълване със Святия Дух, организационният комитет предвижда от пролетта на 2014 г. до края 2015 г. поредица от конференции, евангелизации и прояви.
Каним ви заедно да поставим началото на тези събития, като се съберем в Божието присъствие с огъня на Святия Дух и с практикуване на духовните дарби и служения
на 3 (събота) и 4 (неделя) май, 2014г. чрез провеждането на:

ОБЩОЕВАНГЕЛСКА ПЕТДЕСЯТНА КОНФЕРЕНЦИЯ
ПОД НАДСЛОВ
ДЕЙСТВИЕТО НА ЖИВОТВОРЯЩИЯ БОЖИЙ ДУХ В БЪЛГАРИЯ

На 3 май, събота ще се проведе научна конференция “Възникване на Петдесятното движение в САЩ, Европа, България – история и контекст”.

Научната конференция ще се проведе в сградата на Християнски център София, София, кв. “Люлин”, ул. “арх. Георги Ненов” № 27, срещу супермаркет BILLA, до спортната зала “Левски Сиконко”, от 10:00 ч.

На 4 май, неделя ще се проведе тържествено обще богослужение в Зала №3 НДК, от 10:00 ч.

В програмата на конференцията се планират академични беседи за развитието на Световното Петдесятно Движение, исторически лекции за зараждането и развитието му в България, пастирски общения, младежки и женски инициативи и общо поклонение и хваление в Святия Дух.

Предстоящата конференция е част от започналото, през последните шест месец; затопляне на взаимоотношенията, сближаване, изграждане на доверие и създаване на условия за по-близко общение и по-тясно сътрудничество между част от фракциите на бившата “Божия църква” в България, както и създаване на условия за по-близки взаимоотношения и сработване на Петдесятно – харизматичните християнски общности в България.

ОРГАНИЗАЦИОНЕН КОМИТЕТ:

БОЖИЯ ЦЪРКВА В БЪЛГАРИЯ
НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС “ОБЕДИНЕНИ БОЖИИ ЦЪРКВИ”
АПОСТОЛСКА ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА “НОВО ПОКОЛЕНИЕ”
ЦЪРКВА “МИСИЯТА”
ХРИСТИЯНСКИ ЦЪРКВИ НА ВЯРА – БЪЛГАРИЯ

 

 

Quinnen Williams Womens Jersey