История

ИСТОРИЯТА И ЦЕЛТА НА ICEJ

НАЧАЛОТО

В края на 70-те години Господ започна да подбужда сърцата на вярващите по целия свят по отношение на народа на Израел и пророческата му роля в съвременните времена. След това, през лятото на 1980 г., израелския парламент обявява град Ерусалим като неразделен, вечната столица на държавата Израел, създаден като такъв от цар Давид преди почти 3000. Протестът отекна в международния политически спектър, което доведе до закриването на тринадесет национални посолства в Йерусалим.

Редица християни, живеещи в Израел, по това време били домакин на Християнско честване по време на Еврейския празник Сукот (Шатроразпъване). Те усетили дълбокото нараняване на Израел при оттеглянето на чуждестранните посолства и почувствали призива на Господа да отворят християнско посолство там, в града на Великия цар. Нарекли ​​го Международното Християнско Посолство в Йерусалим и представлявали християни от цял ​​свят, говорейки думи на утеха и подкрепа за Израел. Оттогава насам Посолството служи с отворено сърце на народа на земята.

Певците Мерв и Мерла Уотсън от Ванкувър на церемонията в Йерусалим по случай откриването на „Международното Християнско Посолство”. Християни, наброяващи 1000 души, от 32 държави, участвали в празненствата, за да покажат тяхната подкрепа към Израел и Йерусалим като негова столица.

От създаването си ICEJ има две основни цели:
Първо, да служи като тръба на утеха и благословение, чрез която вярващите в народите могат да покажат своята любов и подкрепа към Израел.
Второ, ICEJ стои като пророчески глас на това поколение по отношение на Божия непоколебим план да изпълни заветните обещания на бащите на Израел. Тоест, че Той ще възстанови децата на Израел в тяхната законна земя и следователно в правилна връзка с техния Бог, Израилевия Бог.

ДНЕС

През последните три десетилетия екипът на Християнското Посолство, в Йерусалим и по света, работи усърдно, за да изпълни тези ръководени от Бога отговорности. Дори и в лицето на непрестанни усилия, работата ни е повлияла на стотици хиляди християни и евреи по цялата земя.