Исая 62

МОЛИТВА ЗА ИЗРАЕЛ, БЪЛГАРИЯ И НАЦИИТЕ

 

Заради Сион няма да млъкна и заради Ерусалим няма да престана, докато правдата му не се яви като сияние и спасението му – като запалено светило. На стените ти, Ерусалиме, поставих стражи; цял ден и цяла нощ, никога няма да млъкнат. Вие, които припомняте на ГОСПОДА, не си давайте почивка

 

Исая 62:1,6

 

Молитва за Израел – история

В началото на януари 2011г. по време на обща молитва на служителите от ICEJ (Международно Християнско Посолство Ерусалим) в Ерусалим Бог е вложил в сърцата им да започнат интензивно да се молят за съседните на Израел страни. Един месец по-късно се заражда „Арабската пролет“ – серия от демонстрации, протести и граждански войни в някои от арабските държави, чиито последствия разтърсват дълготрайно региона на Близкия Изток.

Това преживяване води до раждането на молитвата Исая 62 на ICEJ. От тогава всяка 1-ва сряда от месеца християни се молят от много държави по света за Израел и Близкия Изток, за своите родни страни и служението на ICEJ.

Всеки месец от Израел се разпраща имейл с актуалните за месеца молитвени нужди.

През 1980 година от солидарност към Израил, християни от целия свят основават Международното Християнско Посолство Ерусалим (ICEJ) като надденоминационно служение. Междувременно съществуват клонове на ICEJ в над 90 държави по света.

ICEJ подкрепя многобройни проекти за оказване на помощ в Израeл, говори в църкви за Божиите планове с Израeл , застава срещу антисемитизма, мобилизира Църквата да се моли и стои зад Израeл.

Стани и ти част от молитвата за Израел, България и Нациите всяка 1-ва сряда в месеца или основи такава молитва на местно ниво! Ние бихме те подкрепили в това.

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

Предвид развоя на събитията на световно ниво, усещаме повече от всякога нашата отговорност да се застъпваме в молитва за Израел. Искаме да ви поканим да се присъедините към молитвата Исая 62 за Израел, България и нациите.

Тя ще се провежда всяка 1-ва сряда от месеца от 19 ч. онлайн, като ще се молим за различни актуални молитвени нужди от Израел и региона.

В Исая 62:1-2 четем за ревността и настояването на пророка за Божието присъствие и копнежа му за спасението на Израел „заради Сион няма да млъкна и заради Ерусалим няма да престана, докато…не се яви спасението му – като запалено светило.“, но редом с това върви и едно мощно обещание: „Народите ще видят правдата ти, И всичките царе славата ти“. Искаме да бъдем заразени от този копнеж и заедно да се молим да бъде Божията съвършена воля в Израел и народите.

 

С най-сърдечен поздрав,
ICEJ България

всяка първа сряда от месеца

Включи се и ти!

Всяка Молитва за Йерусалим, Бог я връща с умножено благословение за този, който се моли, за неговото семейство, църква и народ. Нека заедно да умножим Господното Благословение за България!


Пастор Иван Хазърбасанов, национален директор на ICEJ България